Dlouho jsem hledala recept na hamburgerové housky, které by krásně vyskočily a byly nadýchané. A jsou tady! Tohle je přesně ten recept, kdy upečete bulky, na které bude každý ještě několik dnů po grilovačce myslet. A během karantény máte dost času na trénink. 🙂
Aby se housky povedly, použijte suroviny, které jsou uvedeny v receptu. Vše z lednice musí mít pokojovou teplotu. Mléko používejte vlažné. Dodržte časy kynutí. 🙂
Nejprve připravte tang zhong - do rendlíku nalijte mléko, vodu a mouku a pomocí metličky na středním stupni cca 2 minut zahřívejte, až vznikne taková hustá kaše. Nechte kaši zchladnout a zaktivujte droždí. Čerstvé droždí dejte do misky, zasypte 2 kávovými lžičkami cukru a 10 minut nechte být. Droždí se rozpustí. Poté připravte kvásek - droždí smíchejte s cukrem a vlažným mlékem. Dobře promíchejte a nechte opět 10 minut stát, ať kvásek vzejde. Pak už je čas na těsto. Mouky prosejte do hnětací mísy, tang zhong, přidejte kvásek, vejce a žloutek, sůl a olej. Zvolte nástavec typu hák a nechte na středním stupni zpracovat 10 minut těsto. To pak přendejte do plastové či dřevěné mísy - lépe vodí teplo. Zakryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout. Nakynuté těsto rozdělte na 8 stejně velkých kousků a z nich vytvarujte bulky a dejte je na mělký plech vyložený pečícím papírem. Bulky ihned pomašlujte rozšlehaným vajíčkem s trochou mléka a posypte sezamem. Plech přikryjte hlubokým plechem a nechte housky ještě 40 min až hodinu kynout. Troubu rozehřejte na 220 stupňů. Pokud nemáte funkci páry, dejte na dno misku s vodou. Plech s nakynutými houskami vložte do trouby. 8 minut pečte na 220 stupňů a další 4 na 200 stupňů. Nicméně je kontrolujte, ať se nepřipálí. Po vychladnutí plech s houskami zakryjte vlhkou utěrkou a nechte 5 minut, ať změknou.Dokonalé hamburgerové housky
Ingredients
Instructions
Dvě věci:
1) Na co je v receptu ten Tang Zhong, když se nikde nepřidává?
2) Píšete-li česky, pak správně je: zamícháme….
Dobrý den, omlouvám se, psala jsem už pozdě večer. Opraveno. Tang zhong se dává do hnětací mísy se všemi surovinami a je tam pro to, že do sebe natáhne vodu z těsta, které by pak mělo být vláčnější. 🙂
Dnes jsem dělala,mouku jsem dala špaldovou,žitnou a pšeničnou,byly měkoučké,výborné.Děkuji za recept
To mám velkou radost, že se povedly a chutnají! 🙂
Ahoj, ta chlebová mouka má v tomto receptu důležitou roli nebo by šlo komplet z hladké, zkoušel někdo? 🙂
Ahoj, lze je připravit i pouze z hladké. 🙂
Ahoj, hamburgerove housky jsou uplne dokonale, mekkoucke a krasne vypadaji😊 vyborny recept! Delala jsem je ze suseneho drozdi a povedly se paradne
Děkuju moc! Mám obrovskou radost! 🙂
Dobrý den, housky jsou chuťově moc dobre, jenom mám problém ze mi kynou spis do šířky než do výšky (jakoby se tak rozjedou do stran), nevíte kde by mohl byt problém? Mám přidat mouku aby bylo testo hustejsi? Poměrně lepí před prvním kynutim
Dobrý den, přidala bych určitě mouku, pokud hodně lepí. Určitě to může být tím, že se rozjíždí. 🙁 Zatím mi teda nikdo o tomto nepsal, ale je možné, že máte mouku, která méně saje tekutinu.
Nam sa stalo to iste, ale urcite ich budeme este skusat a hadam sa to vylepsi 🙂
Je důležité těsto opravdu dobře zpracovat a jednotlivé bulky pořádně vytvarovat. 🙂 Věřím, že u příštího pokusu to bude lepší. 🙂
Dobrý den. Včera jsem vyrobila housky jenom z hladké mouky a byly vynikající. Můj syn málem snědl všechny! Prý je ve vývinu…
Děkuju za info. To mě moc těší. 🙂
Dobrý den, bulky jsou luxusní. Děkuji za recept.
Zkoušela jste místo droždí i z rozkvasu? A pokud ano, mohu se zeptat jaký je postup? Děkuji
Dobrý den, moc děkuji. Z rozkvasu jsem zatím nezkoušela.
Uzasne. Nejlepsi bulky jake sme kdy meli. Vsechno se podarilo na jednicku
To mám velkou radost! Děkuji. 🙂