Recept na celozrnné rohlíky už mám na blogu od minulého léta. Domácí rohlíky jsou vážně kouzelné. Ale to je podle mě jakékoliv domácí pečivo, kterému dáte dostatek času na kynutí a taky svou lásku. 🙂 Tyhle rohlíky jsou boží ale kvůli další surovině a tou je parmezán. Chytnou tak dokonalou chuť, že je nebudete chtít přestat jíst. 🙂
Mouky, vodu, sůl, olej a med dejte do mísy od robotu. Rozdrobte nebo nasypte droždí, přidejte strouhaný parmezán, lístky tymiánu či sušený tymián. Zvolte nástavec typu hák a nechte 10 minut na nižší stupeň zpracovat těsto. Těsto poté přendejte do plastové či dřevěné mísy (lépe vodí teplo a proto je lepší na kynutí těsta), poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte 60 min kynout. Poté z těsta vytvořte 10 stejných kousků, které rozválejte do zaobleného trojúhelníkového tvaru a rolujte je od široké strany až ke špičce. Rohlíky pak přendejte na pečícím papírem vystlaný plech. Rohlíky pomašlujte rozkvedlaným vajíčkem a posypte je mákem, sezamem, kmínem či hrubozrnnou solí. Rohlíky nyní nechte 60 minut kynout. Troubu rozehřejte na 200 stupňů. Na dno trouby dejte mističku s vodou. Pečte 10 minut, poté zvyšte teplotu na 250 stupňů a pečte další 3-5 minut - kontrolujte rohlíky, ať se nespálí. Po upečení přehoďte přes plechy na 10 minut vlhkou utěrku, zajistíte tím, že budou rohlíky krásně měkké.Sýrové rohlíky s tymiánem
Ingredients
Instructions