Začala nám těžká doba, a tak každý z nás pravděpodobně denně přemýšlí, co vařit, aby to chutnalo jemu i dětem a zároveň, aby to bylo ze surovin, které má doma. Většina z nás má doma určitě vždy těstoviny. Pokud máte i dýni a smetanu, buď klasickou nebo třeba rýžovou či sójovou, zkuste tenhle skvělý recept. 🙂 Moje dcera snědla celou porci rychlostí blesku, a to vnímám jako velký úspěch. 🙂
Cibuli a česnek zbavte slupky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek rozpulte, vyjměte klíček a nasekejte také nadrobno. Dýni omyjte, oloupejte, rozpulte, vydlabejte semínka a nakrájejte na kostky. V hluboké pánvi rozehřejte přepuštěné máslo či olivový olej a orestujte na něm cibuli a česnek do sklovata. Poté přidejte dýni, orestujte ji a podlijte 350 ml vody. Přidejte sůl a pepř a nechte dusit doměkka. Trvá to asi 20 minut. Ke konci vaření dejte vařit vodu na těstoviny, které uvařte ve vroucí osolené vodě. Když je dýně měkka, celý obsah přendejte do mixéru, přidejte ještě smetanu, protlak a lahůdkové droždí a vše rozmixujte dohladka. Těstoviny nyní smíchejte s omáčkou. Na talíři dejte nahoru těstovin lístky bylinek či řepy a posypte vše dýňovými semínky.Linguine s dýňovou omáčkou
Ingredients
Instructions