Linguine s dýňovou omáčkou

Začala nám těžká doba, a tak každý z nás pravděpodobně denně přemýšlí, co vařit, aby to chutnalo jemu i dětem a zároveň, aby to bylo ze surovin, které má doma. Většina z nás má doma určitě vždy těstoviny. Pokud máte i dýni a smetanu, buď klasickou nebo třeba rýžovou či sójovou, zkuste tenhle skvělý recept. 🙂 Moje dcera snědla celou porci rychlostí blesku, a to vnímám jako velký úspěch. 🙂

Linguine s dýňovou omáčkou

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 4
Prep Time: 10 min Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 1 máslová dýně
  • 1 bílá nebo žlutá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce přepuštěného másla či olivového oleje
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • sůl
  • pepř
  • 2 kávové lžičky rajčatového protlaku
  • 120 ml rýžové, sójové či klasické smetany
  • bazalka, šalvěj či listy řepy
  • dýňová semínka
  • 500 g těstovin linguine nebo Váš oblíbený druh

Instructions

1

Cibuli a česnek zbavte slupky.

2

Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek rozpulte, vyjměte klíček a nasekejte také nadrobno.

3

Dýni omyjte, oloupejte, rozpulte, vydlabejte semínka a nakrájejte na kostky.

4

V hluboké pánvi rozehřejte přepuštěné máslo či olivový olej a orestujte na něm cibuli a česnek do sklovata.

5

Poté přidejte dýni, orestujte ji a podlijte 350 ml vody.

6

Přidejte sůl a pepř a nechte dusit doměkka. Trvá to asi 20 minut.

7

Ke konci vaření dejte vařit vodu na těstoviny, které uvařte ve vroucí osolené vodě.

8

Když je dýně měkka, celý obsah přendejte do mixéru, přidejte ještě smetanu, protlak a lahůdkové droždí a vše rozmixujte dohladka.

9

Těstoviny nyní smíchejte s omáčkou.

10

Na talíři dejte nahoru těstovin lístky bylinek či řepy a posypte vše dýňovými semínky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..