Krémová míchaná vajíčka

Věřím, že má každý z Vás ověřený recept na míchaná vajíčka. Vždyť tohle je jedno z těch nejjednodušších jídel na světě! Jenže! Míchaná vajíčka se mohou udělat skvěle. Pak jsou krásně krémová a v ústech se jen rozplývají anebo špatně a pak jsou tuhá a suchá. Já osobně raději volím tu první variantu. Pokud jste na tom stejně, zkuste si je připravit takto. 🙂

Pozn. Recept vychází z postupu z kuchařky Romana Vaňka. 🙂

Krémová míchaná vajíčka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 2 porce
Prep Time: 5 min Cooking Time: 5 min

Ingredients

  • 6 vajec z volného chovu, domácí či bio
  • 2 polévkové lžíce smetany ke šlehání
  • 30 g másla
  • půlka kávové lžičky přepuštěného másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • rukola na ozdobu

Instructions

1

Vejce rozklepněte do misky.

2

Přidejte k nim smetanu a metličkou promíchejte.

3

Pánev vytřete přepuštěným máslem a na nízkém stupni (já mám na indukci 9 stupňů a volím stupeň 4) pánev zahřejte.

4

Poté do ní vlijte vaječnou směs a opatrně vejce míchejte po dobu cca 3 minut.

5

Mezitím si nakrájejte máslo na opravdu malé kostičky.

6

Ty do vajec nyní vmíchejte a ještě cca 1 min - 1,5 min vejce míchejte.

7

Poté je hotovo, můžete přendat na talíř, ozdobit rukolou či pažitkou a servírovat nejlépe s kváskovým chlebem a zeleninou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..