Věřím, že má každý z Vás ověřený recept na míchaná vajíčka. Vždyť tohle je jedno z těch nejjednodušších jídel na světě! Jenže! Míchaná vajíčka se mohou udělat skvěle. Pak jsou krásně krémová a v ústech se jen rozplývají anebo špatně a pak jsou tuhá a suchá. Já osobně raději volím tu první variantu. Pokud jste na tom stejně, zkuste si je připravit takto. 🙂
Pozn. Recept vychází z postupu z kuchařky Romana Vaňka. 🙂


Vejce rozklepněte do misky. Přidejte k nim smetanu a metličkou promíchejte. Pánev vytřete přepuštěným máslem a na nízkém stupni (já mám na indukci 9 stupňů a volím stupeň 4) pánev zahřejte. Poté do ní vlijte vaječnou směs a opatrně vejce míchejte po dobu cca 3 minut. Mezitím si nakrájejte máslo na opravdu malé kostičky. Ty do vajec nyní vmíchejte a ještě cca 1 min - 1,5 min vejce míchejte. Poté je hotovo, můžete přendat na talíř, ozdobit rukolou či pažitkou a servírovat nejlépe s kváskovým chlebem a zeleninou.Krémová míchaná vajíčka
Ingredients
Instructions
