Moji babičku znám od mala jako skvělou hospodyňku, kuchařku i pekařku. Do své domácnosti a všech dobrot dávala vždy kus svého srdce a vše pro nás připravovala s láskou. Nebyl by víkend, kdy by nenapekla něco slavnostnějšího a nebyly Vánoce, kdy by nenapekla několik druhů cukroví. Tento rok to už ale bohužel nezvládne, a tak přišla řada na mně. Rozumějte, já se pečení cukroví několik let docela úspěšně vyhýbala, protože cukroví doma moc nepojíme. Ve chvíli, kdy mi ale babička řekla, že by si přála krabičku cukroví, tak jsem vzala její zápisník s ozkoušenými recepty a pustila se do pečení. Linecké moje babička ohodnotila tak, že je lepší, jak od ní, a tak jsem se rozhodla podělit se s Vámi o její recept. Je to teda fakt dokonalá záležitost, takže jestli ještě nemáte recept, zkuste to naše. 🙂
Všechny ingredience dejte do hnětací mísy, zvolte nástavec typu hák a uhněťte těsto. Rukama zpracovat těsto jde také, jen Vám to bude trvat možná o trochu déle a ucítíte bicepsy. 🙂 Z těsta vytvořte dvě šišky a ty zabalte do potravinové fólie. Nechte přes noc v lednici. Druhý den rozehřejte troubu na 180 stupňů, těsto nechte trochu povolit. Poté jej na pomoučené ploše vyválejte a vykrajujte tvary. Ty přendejte na plech vystlaný pečícím papírem. Linecké pečte cca 10 minut, v průběhu pečení jej ale kontrolujte, abyste jej nepřipekli. Linecké nechte na plechu vychladnout a poté jej přendejte na talíř či do krabičky. Když je zcela vychladnuté, pospojujte stejné tvary marmeládou. Uchovávejte v chladu.Linecké mojí babičky
Ingredients
Instructions
Dnes jsem pekla a je dokonalé 🥰 Moc děkuji za recept 😊
Já děkuji za zprávu! 🙂
mas to moc krasne 🙂
Děkuji 🙂
Máte to moc krásné, nejvíc se mi líbí vnitřní zakroucená srdíčka, takovou formičku jsem ještě neviděla. Tak ať vám chutná. Také k
jsem už taková babička, která by uvítala, aby mě mé vnučky zastaly při pečení, ale musím si ještě nějaký ten rok počkat, až mi povyrostou. 🙂
Moc děkuji. Formičku zakroucených srdíček jsem koupila už před dvěma lety na vánočních trzích. 🙂 Ať vám vnučky dělají jen radost. 🙂