Vláčné čokoládové muffiny

Jestli je něco, čemu vážně neodolám, tak je to cokoliv čokoládového. 😀 Ale tak, nalijme si čistého vína, kdo nemiluje čokoládu? 🙂 Dneska ráno jsem se vzbudila s tím, že bych chtěla ke snídani upéct čokoládové muffiny, které by byly vláčné a zároveň jsem potřebovala, aby byly rychle hotové. A tak jsou tady. Tohle jsou ony. 🙂 Originální recept u Green kitchen stories.

Vláčné čokoládové muffiny

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 10 ks
Prep Time: 15 min Cooking Time: 18 min

Ingredients

  • 150 g pšeničné celozrnné mouky
  • 140 g pšeničné hladké mouky
  • 6 polévkových lžic holandského kakaa
  • 2 kávové lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • 260 ml kefíru
  • 2 zralé banány
  • 100 g javorového sirupu nebo medu
  • 160 ml panenského řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 70 g 80% čokoládových čoček

Instructions

1

Troubu rozehřejte na 200 stupňů.

2

V jedné misce smíchejte "suché" suroviny. Mouku i kakao prosejte přes sítko.

3

V druhé míse nejprve rozmačkejte banány. Poté k nim přidejte vajíčka a propojte.

4

Přidejte i kefír, sirup a olej. Vše důkladně promíchejte.

5

Tekutou směs přilijte do mísy k suchým surovinám a opět promíchejte a propojte v celistvé těsto.

6

Nakonec přidejte 3/4 čokoládových čoček.

7

Formu na muffiny vystlete košíčky.

8

Těsto nyní rozdělte rovnoměrně do muffinových košíčků a dejte do trouby péct.

9

Pečte 18 minut.

10

Po upečení nechte vychladnout.

10 comments

  1. Zdravím, Katko. Opravdu do muffinů přijde 60 g kakaa a žádný cukr? Já jsem je přednedávnem dělala, a když jsem tam nasypala asi 40 g kakaa, zdálo se mi to až dost a muffiny byly po upečení skoro černé. Chápu, že banány muffiny osladí, já jsem je neměla (a navíc je nemám v pečivu ráda), tak jsem dala trochu cukru, ale i tak to v první chvíli vypadalo, že to bude za 12 let, co mám svou domácnost, první výtvor, který budu muset vyhodit. Nakonec nebyly špatné, dám jim ještě někdy šanci, ale tak max s 20-30 g kakaa.

    1. Dobrý den, děkuji za zprávu. 🙂 Je možné, že jsem se u kakaa spletla, patří tam 6 polévkových lžic, které jsem si já u sebe naměřila na 60 g, ale samozřejmě je možné, že jsem udělala chybu, přece jen jsem pouhý člověk. Původně byl recept zaměřen především pro zdravější stravování, já použila mandlové mléko, od firmy Nemléko, v receptu jsem zmínila, které je slazeno datlemi, takže s banány to bylo dostačující oslazení. Nicméně jsem muffiny tedy upekla znovu a v receptu udělala několik změn – místo mléka doporučuji pro příště použít kefír a i s banány dosladit javorovým sirupem či medem. Pokud používáte cukr, dejte tam 160 g pro příště. 🙂 Určitě jim dejte ještě šanci, podle mě jsou skvělé, ale já tedy miluju vysokoprocentní čokoládu, takže velké množství kakaa mi nevadí a velmi málo sladím.

    1. Dobrý den, množství je samozřejmě orientační. Záleží na velikosti košíčků a Vaší formě, mně většinou vychází na 12 ks.

    1. Dobrý den, pokud není kakao, pak bych udělala světlé muffiny s čokoládou. Těsto bych ochutila alespoň vanilkovým cukrem. 🙂

  2. Jediné krásné vláčné “ necukrové“ muffiny, které jsem pekla už třikrát a vždy byly luxusní 👌👏🥰 Díky za recept!

Napsat komentář: Tereza Řezníková Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..