Sladké brambory jsou trend na našich talířích už nějakou dobu. Někteří tvrdí, že jsou zdravější než klasické brambory. Já mám ráda obojí. V poslední době jsem se ale rozhodla svůj jídelníček odlehčit a tak vyhledávám právě sladké brambory. A tyto pečené s pestem z listové petržele, špenátu a vlašských ořechů jsou naprostou explozí chutí. To díky kombinaci sladké, slané a kyselé chuti, kterou přidává granátové jablko. Určitě je zkuste připravit i u Vás doma.


Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Batáty oloupejte, překrojte a dejte do zapékací mísy rozkrojenou částí nahoru. Batáty osolte a pokapejte olejem a dejte je péct do úplného změknutí. Trvá to tak 30 minut. Mezitím připravte pesto. Do mixéru vsypte ořechy, přidejte listovou petrželku, špenát, olej, citrónovou šťávu a česnek a vše rozmixujte ne úplně do hladka. Je fajn mít v pestu kousíčky ořechů. Upečené batáty přendejte na talíř, pokryjte je pestem a ozdobte nakrájenými rajčátky, nadrobno nakrájenou cibulí, dužinou granátového jablka, ořechy a petrželkou. Ihned podávejte.Pečené batáty s pestem z petržele, špenátu a vlašských ořechů
Ingredients
Instructions

