Pečené batáty s pestem z petržele, špenátu a vlašských ořechů

Sladké brambory jsou trend na našich talířích už nějakou dobu. Někteří tvrdí, že jsou zdravější než klasické brambory. Já mám ráda obojí. V poslední době jsem se ale rozhodla svůj jídelníček odlehčit a tak vyhledávám právě sladké brambory. A tyto pečené s pestem z listové petržele, špenátu a vlašských ořechů jsou naprostou explozí chutí. To díky kombinaci sladké, slané a kyselé chuti, kterou přidává granátové jablko. Určitě je zkuste připravit i u Vás doma.

Pečené batáty s pestem z petržele, špenátu a vlašských ořechů

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 2
Prep Time: 10 min Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • 2 velké batáty
  • hrnek vlašských ořechů (několik ořechů nechte na ozdobu)
  • půl hrnku olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g listového špenátu
  • velká hrst čerstvé listové petrželky (pár lístků nechte na ozdobu)
  • sůl
  • šťáva z půlky citrónu
  • 8 cherry rajčátek
  • dužina z půlky granátového jablka
  • půlka či čtvrtka červené cibule (dle Vaší chuti)

Instructions

1

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

2

Batáty oloupejte, překrojte a dejte do zapékací mísy rozkrojenou částí nahoru.

3

Batáty osolte a pokapejte olejem a dejte je péct do úplného změknutí. Trvá to tak 30 minut.

4

Mezitím připravte pesto.

5

Do mixéru vsypte ořechy, přidejte listovou petrželku, špenát, olej, citrónovou šťávu a česnek a vše rozmixujte ne úplně do hladka. Je fajn mít v pestu kousíčky ořechů.

6

Upečené batáty přendejte na talíř, pokryjte je pestem a ozdobte nakrájenými rajčátky, nadrobno nakrájenou cibulí, dužinou granátového jablka, ořechy a petrželkou.

7

Ihned podávejte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..