Saláty obecně mám moc ráda a dost je vyhledávám. Ale především v jarních a letních měsících. Co se týče podzimu a zimy, mám raději teplejší a hutnější jídla. Tohle ale mohou splňovat luštěninové saláty s pečenou zeleninou. Tento je jedním z nich. Mě kombinace zelené čočky, pečené dýně a jogurtu ohromila a věřím, že Vy to budete mít stejně. 🙂
Recept vznikl ve spolupráci s Kauflandem a jejich novou řadou českých výrobků K-Jarmark.



Troubu předehřejte na 180 stupňů. Čočku propláchněte a dejte vařit do hrnce s osolenou vodou. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte ji na klínky. Dýni důkladně omyjte, rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a nakrájejte ji na plátky. Plátky dýně spolu s cibulí a rozmarýnem dejte do zapékací mísy. Přidejte trochu olivového oleje, sůl a pepř a dejte do trouby na 20-25 minut péct. Mezitím si nasekejte nadrobno petrželku. Když je čočka uvařená a dýně s cibulí upečené, nechte obojí jen chvilinku vychladnout. Vše (bez rozmarýnu) přemístěte do mísy, přidejte posekanou petrželku, olivový olej, sůl, pepř, citrónovou kůru z celého citrónu a šťávu z půlky citrónu a prolisovaný česnek a důkladně promíchejte. Při servírování pokapejte jogurtem a ozdobte meduňkou. Salát se ideálně hodí k pečenému či grilovanému masu či rybě. Já zvolila šťavnaté farmářské kuřecí prso a byla to naprostá dokonalost.Salát ze zelené čočky a pečené dýně s jogurtem
Ingredients
Instructions

