Na dovolené v Řecku jsem měla možnost ochutnat spoustu dobrot! 🙂 A protože taková moje klasika je, že si jako suvenýr z každé dovolené vozím tamní kuchařku, udělala jsem to i tentokrát a přináším Vám recept na první řeckou dobrotu! Mléčnou rýži! 🙂 Tak si ji doma také připravte a dejte mi vědět, jak Vám chutnala. 🙂


Rýži dejte do menšího hrnce či hlubší pánve, zalijte ji vodou, přidejte sůl a přiveďte k varu. Snižte plamen. Já nastavuji indukci na číslo 7 (mám 9 stupňů). A rýži vařte. Jakmile se voda vypaří, přilijte do hrnce mléko, přidejte semínka z vanilkového lusku i samotný zbytek lusku a vařte dalších 15 minut případně trošku déle až do úplného změknutí rýže a vstřebání mléka. Nakonec oslaďte medem. Mléčnou rýži dejte do mističky, ozdobte ovocem, posekanými ořechy, posypejte skořicí a podle chuti můžete pokapat ještě troškou medu.Řecká mléčná rýže
Ingredients
Instructions

