Vždy jsem milovala lívance! A léto bez nich nikdy nebylo léto. Úplně nejradši jsem pak měla ty s borůvkami či borůvkovou marmeládou (samozřejmě domácí) a zakysanou smetanou.
Už nějaký ten pátek se však snažím odlehčovat svůj jídelníček a jíst s rozumem a do vyváženého jídelníčku člověka, který se snaží přeměnit tuk na svaly kynuté lívance s marmeládou prostě a jednoduše nepatří. A tak si každý týden, jednou nebo dvakrát doma s holčičkou připravujeme alespoň tady ty banánovo ovesné lívanečky, které jsou teda naprosto neodolatelné a já je miluju stejně jako ty prasácké kynuté.
A víte co? Jsou super i jako svačinka na cesty do krabičky.


Banánovo ovesné lívanečky
Ingredients
- 100 g jemných ovesných vloček
- 200 g banánu
- 2 bio vejce
- 150 ml bio mléka
- Špetka skořice
- Špetka soli
- 1 kávová lžička kypřícího prášku
- Sezónní ovoce
- Řecký jogurt s 0% či 3-5% tuku
Instructions
Ovesné vločky nasypte do mixéru a rozmixujte na mouku.
Do mixéru nyní přidejte banány, vejce, mléko, skořici, sůl, kypřící prášek a rozmixujte dohladka.
Rozehřejte nepřilnavou pánev (nejlépe lívancovou), teplotu dejte na vyšší střední stupeň, já mám na sporáku 9 stupňů a volím číslo 6.
Když je pánev rozpálená, pomocí lžíce tvořte na pánev placičky.
Když je vrchní povrch "zatuhlý", je správná doba otočit placičky na druhou stranu a péct dozlatova.
Podávejte se sezónním ovocem a jogurtem.

Katko, super recept, moc jsme si doma pochutnali v neděli ráno. Manžel je pro klasiku, ale i jemu chutnalo.

To mám radost Luci!
Konečně první lívanečky s banány, které se krásně dělají, jsou nadýchané, chutnaly nám všem. Prostě TOP, už nebudu dělat jiné!
Děkuju, to mám radost.