Palačinky jsou podle mě jedno z nejjednodušších jídel. Nicméně ne vždy se podaří. Já vyzkoušela už nespočet receptů. Snažila jsem se i o „zdravější“ alternativy, až jsem zjistila, že klasika a hladká pšeničná mouka. Jednou jsem do palačinkového těsta přidat i rozpuštěné máslo a zjistila jsem, že takhle jsou ještě krapet lepší než normálně. 🙂 Tak je zkuste taky a napište mi, jak Vám chutnaly. 🙂
Máslové palačinky
Ingredients
- 250 g hladké pšeničné mouky
- 2 bio vejce nebo vejce z volného chovu
- 100 g rozpuštěného másla
- 500 ml bio plnotučného mléka
- špetka soli
- 15 g tmavého třtinového cukru
- přepuštěné máslo na vymazání pánve
Instructions
Všechny ingredience kromě přepuštěného másla dejte do mixovací nádoby a rozmixujte dohladka anebo v míse promíchejte metličkou do úplně hladkého těsta.
Pánev vymažte přepuštěným máslem a rozehřejte ji.
Poté snižte stupeň a vlijte naběračkou těsto.
Rozlijte jej po pánvi a 1-2 minuty opékejte z jedné strany.
Poté palačinku otočte a opečte z druhé strany.
Na talíři můžete odsát přebytečný tuk přiložením papírové utěrky nebo ubrousku.
Ihned servírujte s oblíbenou marmeládou nebo s ovocným přelivem.
Ten uděláte tak, že oblíbené ovoce na pánvi svaříte s trochou cukru, popřípadě jej zřeďte trochou vody.