Francouzský toust je jedna z mých nejoblíbenějších snídaní. A připravuji ho skoro ze všeho staršího pečiva, které doma najdu. Je to totiž ideální recept, když máte doma starší croissanty, tousťák nebo vánočku.
A mango dává všemu úplně jiný rozměr.
Francouzský toust z vánočky s mangem
Ingredients
- 6 - 8 kousků vánočky
- 2 vejce
- 100 ml plnotučného bio mléka
- 2 kávové lžičky vanilkového extraktu
- 1 zralé větší mango
- med nebo javorový sirup dle chuti
Instructions
V hrníčku rozkvedlejte vajíčka, poté k nim přilijte mléko a vanilkový extrakt a opět prokvedlejte.
Vaječnomléčnou směs nalijte do větší zapékací mísy.
Plátky vánočky dejte do mísy na delší chvilku, aby dostatečně nasály vaječnomléčnou směs.
Rozehřejte nepřilnavou pánev na vyšší střední stupeň, můžete na ní rozpustit 2 plátky másla a na něj poklaďte nasáklé kousky vánočky.
Až bude z jedné strany vánočka zlatavá, otočte ji a opékejte z druhé strany.
Mango mezitím oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
Plátky vánočky poskládejte za sebe na talíř, poklaďte na ně mango a zakápněte medem.
Ihned podávejte.
Miluju Francouzky toast z vánočky ! Nejraději si ho dávám se skořicí s nutelou a rozteklým marshmellow ♥ Tohle je ale zdravější varianta a už se těším jak ho to teď budu zase na snídaně dělávat ♥ Mango miluju