French toast je podle mne dokonalé snídaňové jídlo. Nicméně se povětšinou připravuje z bílého pečiva, obykle z toastového chleba. Pečivo se namočí v mléčnovaječné směsi a poté se smaží na másle na pánvi. Sami asi uvážíte, že je to pak docela velká kalorická bomba. Jde to však i méně kaloricky. 🙂 Pečivo vyměňte za celozrnné a místo opékání na pánvi zvolte pečení v troubě. Je to stejně velká a lépe stravitelná dobrota. 🙂
Ingredience na 2 porce
2 celozrnné croissanty nejlépe den staré
2 vejce
100 ml plnotučného bio mléka
2 kávové lžičky vanilkového extraktu
lesní ovoce dle chuti
vyšlehaná šlehačka, jogurt či tvaroh
med
- Troubu předehřejte na 200 stupňů.
- V hrníčku rozkvedlejte vajíčka, poté k nim přilijte mléko a vanilkový extrakt a opěk prokvedlejte.
- Vaječnomléčnou směs nalijte do hlubokého talíře.
- Croissanty rozkrojte podélně napůl a buď po 2 půlkách či všechny půlky dejte do hlubokého talíře na delší chvilku, aby dostatečně nasály vaječnomléčnou směs.
- Plech vystlete pečícím papírem a na něj poklaďte nasáklé croissanty.
- Plech s croissanty nyní dejte do trouby a nechte je tam tak dlouho až začnou zlátnout, to je ta chvíle, kdy je můžete vyndat.
- Tyto French toasty z croissantu pak přemístěte na talíř, ozdobte ovocem, šlehačkou, jogurtem či tvarohem a zakápněte medem.
- Ihned podávejte.