Bezlepkové brownies z kešu másla

V poslední době trochu experimentuji s recepty na brownies. Ne, že bych neměla ráda to klasické nezdravé, plné másla, vajec a mouky, ale v poslední době jsem zjistila, že pro dokonalé brownies není ani jedna výše zmíněná surovina potřeba. 🙂

A tak mám pro vás další recept na tuto dobrotu. Tentokrát je brownies vhodné i pro všechny bezlepkáře, protože neobsahuje vůbec žádnou mouku. No a pokud si zaměníte med za javorový sirup, je brownies vhodné i pro vegany. 🙂 Tak směle do toho, je to zase easy peasy. 🙂

Ingredience na 12 kousků

250 g kešu másla

260 g jablečného pyré

30 g medu nebo erythritolu

60 g kakaa

1 odměrka (30 g) čokoládového proteinu – lze vynechat

100 g 75% čokolády

1 kávová lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů

35 g kokosové mouky

hrst nasekaných pekanových či solených kešu oříšků

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Kešu máslo, pyré a med nebo erythritol dejte do rendlíku a vše na mírném stupni za stálého míchání propojte do celistvé hmoty.
  3. Čokoládu nasekejte na kousky.
  4. Do rendlíku nyní přidejte kakao, kokosovou mouku, kypřící prášek a  3/4 kousků čokolády. Vše promíchejte.
  5. Menší pečící formu vyložte pečícím papírem a přendejte do ní čokoládovou směs na brownies.
  6. Brownies posypte zbylými kousky čokolády a ořechy.
  7. Pečte 20  minut.
  8. Po upečení nechte úplně vychladnout.
  9. Poté brownies nakrájejte a ihned podávejte.

1 comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..