V poslední době trochu experimentuji s recepty na brownies. Ne, že bych neměla ráda to klasické nezdravé, plné másla, vajec a mouky, ale v poslední době jsem zjistila, že pro dokonalé brownies není ani jedna výše zmíněná surovina potřeba. 🙂
A tak mám pro vás další recept na tuto dobrotu. Tentokrát je brownies vhodné i pro všechny bezlepkáře, protože neobsahuje vůbec žádnou mouku. No a pokud si zaměníte med za javorový sirup, je brownies vhodné i pro vegany. 🙂 Tak směle do toho, je to zase easy peasy. 🙂
Ingredience na 12 kousků
250 g kešu másla
260 g jablečného pyré
30 g medu nebo erythritolu
60 g kakaa
1 odměrka (30 g) čokoládového proteinu – lze vynechat
100 g 75% čokolády
1 kávová lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
35 g kokosové mouky
hrst nasekaných pekanových či solených kešu oříšků
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Kešu máslo, pyré a med nebo erythritol dejte do rendlíku a vše na mírném stupni za stálého míchání propojte do celistvé hmoty.
- Čokoládu nasekejte na kousky.
- Do rendlíku nyní přidejte kakao, kokosovou mouku, kypřící prášek a 3/4 kousků čokolády. Vše promíchejte.
- Menší pečící formu vyložte pečícím papírem a přendejte do ní čokoládovou směs na brownies.
- Brownies posypte zbylými kousky čokolády a ořechy.
- Pečte 20 minut.
- Po upečení nechte úplně vychladnout.
- Poté brownies nakrájejte a ihned podávejte.
Wau..tak ten vyzkousim! 😍