Fitness čokokoko sušenky

Asi není nic jednoduššího ze sladkého pečení, než sušenky. A přece je umění upéct je tak, aby nebyly tvrdé, ale jen krásně křupavé s měkkčím středem. 🙂 Já mám nejradši cookies s kousky čokolády a když se k tomu ještě přidá kokos, tak to je pro mě úplná dokonalost. 🙂 Těsto jsem dělala na dvě dávky – 20 kousků a nevydržely ani 24 hodin. 😀 Samozřejmě záleží na tom, jak velké cookies budete chtít, já dělala nakonec menší sušenky, takže jich bylo určitě víc jak 20. 🙂

 

Ingredience na cca 20 větších nebo 30 menších cookies 

200 g bio ghíčka

200 ml rýžového či javorového sirupu

100 g strouhaného kokosu

160 g špaldové chlebové mouky nebo 80 g špaldové chlebové a 80 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky

špetka soli

10 g jedlé sody

4 polévkové lžíce nepraženého kakaového prášku nebo holandského kakaa

100 g 70% či víceprocentní čokolády

30 g čokoládového proteinu (já použila hrachový)

 

  1. Troubu předehřejte na 160 stupňů.
  2. Ghí rozpusťte a čokoládu nasekejte na menší kousky.
  3. Všechny suroviny dejte do mísy od robotu.
  4. Zvolte nástavec typu K-metla a nechte robota zpracovat těsto cca 5 minut.
  5. Plech vyložte pečícím papírem a rukama utvořte nejprve kuličky, položte je na pečící papír a stlačte je, aby vznikla vyšší placička. V troubě se trochu ještě „rozteče“ do stran a zploští se.
  6. Sušenky můžete posypat kokosem, kokos pak trošku do sušenek zatlačte, aby po upečení ze sušenek neopadal.
  7. Plech se sušenkami dejte do vyhřáté trouby a pečte 15 minut.
  8. Po vytažení z trouby nechte sušenky zchladnout 10 minut a pak je můžete přesunout na talíř.

POZOR! Mizí rychlosti blesku. 🙂

 

 

4 comments

  1. Recept vypadá úžasně..! jen jsem se chtěla zeptat – můžu to ghí s něčím nakombinovat? Máslo, kokosový olej, atd.. Děkuju za odpověď 🙂

    1. Děkuji. 🙂 Určitě, klidně ho buď úplně zaměňte za máslo či kokosáč anebo nakombinujte například půl na půl. 🙂

  2. Opravdu 4 lžičky sody (!) na tak malé množství mouky??? To pak musí mít ten typický chuťový „ocas“ sody, ne? Připadá mi to fakt zbytečně moc…

    1. Dobrý den, samozřejmě ne vrchovaté lžičky. Dneska je budu znovu péct, tak lžičky změním na gramy, nicméně si to upravte podle sebe. 🙂 Jde jen o to, aby sušenky nebyly placaté a trošku vyskočily. 🙂 Přeji krásný den a ať se podaří.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..