Léto už je skoro za rohem, alespoň počasí tomu už napovídá, a tak se i sezóna jahod nezadržitelně blíží. 🙂 Já jahody, stejně jako maliny, borůvky a ostružiny naprosto zbožňuju. Ale musí být samozřejmě zralé a slaďoučké a co si budeme povídat, ty české jsou úplně nejlepší. 🙂
Jahodových receptů tedy můžete čekat opravdu hodně. 🙂 A na jahodovu sezónu se můžete připravit už teď (pokud seženete kvalitní jahody) s tímto vegan jahodovo-mandlovým milkshakem. 🙂
Ingredience na 2 skleničky/2 porce
12 zralých jahod
2 pořádné polévkové lžíce mandlového másla
1 hrnek (250 ml) vychlazeného mandlového mléka
1 banán
šťáva z půlky limetky
- Do nádoby od mixéru dejte banán, mandlové máslo a přilijte i mandlové mléko.
- Vše rozmixujte dohladka.
- Jahody očistěte a dejte je do mixéru.
- K jahodám přidejte limetkovou šťávu a také rozmixujte dohladka.
- Do sklenice nejprve nalijte jahodovou část a poté jahody zalijte mandlovým milkshakem.
- Podávejte vychlazené.